Ja, vad ska man säga om dessa mjuka, ulliga kurbitsvantar i rött och vitt!! Nu börjar efterfrågan överstiga tillgången. Det är bara för syrran att sticka på, så att alla som vill får vara varma om händerna till jul.
Chokladtårta med saffranstryffel (1 tårta)
Botten:
3 medelstora ägg
2 dl strösocker
1/2 vaniljstång
rivet skal av 1/2 apelsin
200 g smör
225 g mörk choklad
3 dl vetemjöl
100 g valnötter
Saffranstryffel:
1 paket saffran 0,5g
2 dl vispgrädde
400g vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker länge tills det ljusnar och blir riktigt pösigt. Skrapa ur fröna från vaniljstången, tillsätt detta och apelsinskalet. Smält smör och choklad var för sig. Låt svalna något. Vänd ned mjöl, smör, choklad och sist hela valnötter i äggsmeten.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda 12-15 minuter på nedersta falsen tills tårtan stannat. Låt svalna.
Tryffel: Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladkakan. Låt kakan stelna i kylskåp
Välkomna på julmarknad lördagen den 4/12 kl 11-17
Välkomna på julmarknad lördagen den 4/12 kl 11-17
Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar