onsdag 16 december 2009

Julbak




Här kommer ett gott och enkelt recept på saffransbröd med fyllning av vit choklad.
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran
1/2 tsk salt
2 dl socker
13 -14 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
200 g vit choklad
1/2 dl socker
1 ägg och pärlsocker till garnering
Jäs degen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut halva degen till en platta ca 30 x 40 cm. Bred ut hälften av smöret ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på plåtar och låt jäsa ca 30 min. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 25 - 30 min.

Julöppettider i Vindsverkstan 18-21/12:
fredag kl 15 - 18
lördag kl 10 - 15
söndag kl 11 - 15
måndag kl 11 - 18

Vi bjuder på glögg!!

Välkomna
Anna & Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar