måndag 31 maj 2010

Liljekonvaljer

Hej på er!
Nej, ännu har inte liljekonvaljerna slagit ut i våra trakter. Bilden är tagen på trädgårdsmässan tidigare i vår.
Jag vill bara dela med mig av ett recept på en god och enkel chokladkaka med kokosglasyr.
4 ägg
6 dl socker
150 g mjukt smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
glasyr: 200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl grädde
75 g smör
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner det mjuka smöret i klickar. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Blanda och bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Blanda glasyren i en kastrull. Sjud på svag värme i fem minuter. Bred smeten över kakan och grädda ytterligare tio minuter eller tills ytan är ljusbrun. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.
Hoppas att det smakar!!
Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar